Beyin tümörü ameliyatı nasıl olur? Beyin tümörü ameliyatı öncesi ve sonrası neler yaşanır?

12/17/2018 0
beyin-tumoru.jpg

Özel bir zaman dilimi olduğu için planlamanın iyi yapılması gereken bu süreçte yakınlarının da bu dönemde hastaya baskı kurmaması ve hastanın talep ettiği kadar destek vermesi önem taşır. Hasta yerine karar vermek ya da söz hakkı sahibi olduğunu düşünmek bu gergin süreçte doğru bir yaklaşım olmayacaktır.

Ameliyata Hazırlık

Beyin tümörü ameliyatı öncesinde mutlaka kişinin öyküsü dinlenmeli, sürecin planlaması için farklı görüntülenme teknikleri denenmeli ve durum hakkında detaylı bilgi sahibi olunmalı.

Tümörün bulunduğu yer, operasyonun ne derece zor olduğu, ameliyat tekniği, ameliyat sonrası süreç, operasyon riskleri, operasyon maliyeti ve operasyon sonrası kişinin yaşam kalitesinin ne derecede etkileneceği detaylı bir şekilde analiz edilerek planlanmalı.

Ameliyat için karar verildikten ve gerekli tetkikler yapıldıktan sonra kişinin başka bir rahatsızlığı yoksa operasyon günü hastaneye yatış gerçekleşir.

Ameliyat

Kraniyotomi beyin tümörüne cerrahi müdahalede en çok uygulanan tekniktir. Kafatası kemiğinin kesilmesi, sonrasında tümörün çıkarılması ve kemiğin yerine yerleştirilmesi ile operasyon ilerler. Son olarak da kafa derisi dikilir.

Bu teknikte beyin tümörünün tamamen alınması amaçlanır. Eğer bu mümkün olmazsa kemoterapi ya da radyoterapi ile tedaviye devam edilmelidir.

Mikrocerrahi

Cerrahide oldukça etkili sonuçlar elde edilmesine yardımcı olan tekniklerden birisi olan mikrocerrahi beyin dokusuna çok yakından bakmaya olanak sağlar.

Bu sayede sağlıklı dokular ile tümör dokuları rahatlıkla ayrılabilir. Bu sayede operasyonda tümörün yeri de izin veriyorsa bölge başarılı bir şekilde temizlenebilir.

Ultrasonik Aspirasyon 

Tümörün içerisine yerleştirilen bir ultrason prob tarafından yayılan ses dalgaları ile tümör parçalanır ve parçalar emilerek çıkarılır. Bu teknik sayesinde beyin dokusuna oldukça az bir zarar gelir.

Laparoskopik Beyin Ameliyatı (Nöroendoskopi) 

Kafatasında küçük bir delik açıldıktan sonra endoskop ile tümör görüntülenir. Küçük boyutlu makas ve pensler ile tümör çıkarılır. Beyin boşluğunda ortaya çıkan tümörlerin alınmasında bu yöntem tercih edilir.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Dış Doktor Anlaşmaları





İletişim Bilgilerimiz

Uyguladığımız tedaviler, anlaşmalı kurumlar, aklınıza takılanlar ve online randevu almak için bizimle iletişime geçin.


TELEFON

0212 543 72 76
0541 376 66 86



ADRES

A+ Rezidans Haksever sok. No:12 Daire 4 İncirli Bakırköy/İSTANBUL


” Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Hekimin hastasını muayene etmesi ve tanı koyması yerine geçemez. ”


Bizi takip edin

Sosyal Medya Hesaplarımız

Katıldığımız etkinlikler ve yaptığımız uygulamaları görmek için bizi takip edin.



© Copyright 2017 Op. Dr. Çağatay KEMERLİ.

Online Randevu
close slider

    Randevu Formu

    Aşağıdaki formu doğru ve eksiksiz doldurunuz. Talebiniz bize ulaştığında en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.

    Adınız Soyadınız*

    E-Mail Adresiniz*

    Telefon Numaranız*

    Mesajınız